Människor med mycket smärta inombords skyller på andra

Människor med mycket smärta inombords skyller på andra, dem har skyllt sig själva omedvetet så länge, odlat självförakt och blivit så trötta på att skylla sig själva att man är bara tvungen att skifta fokus från sig själv till något/någon annan, utanför sig själv. Allt för att slippa smärtan.

Detta är ingen ironi, jag ser det varje dag. Och jag vet att många medvetna och vaknade människor tror att det är svårare att vara medveten, och det måste vara ”skönt” att leva som omedveten, men detta är inte sant.
Det är lättare att vara medveten, kanske inte i början för man blir överväldigad med alla insikter, frågor och förståelse för sig själv och sin omgivning, men efter det……det är så mycket lättare att leva som medveten för det inte lika smärtsamt. Dessutom följer högre vibrationer med medvetenheten, man börjar också göra medvetet bättre val och välja sina reaktioner vilket är enormt befriande och i sin tur bidrar till människans psykiska välmående.

Att skylla på någon annan kan kännas befriande men bara för en kort stund, missnöje kommer vara kvar, för det har inte fått utlopp egentligen, du la ansvaret för din känsla på något/någon annan och i majoriteten av fall ”någon annan” vet inte ens om det.
Så det är du som kommer vara kvar med ”missnöje”, det är du som kommer bära på känslan, det är du som kommer långsamt förgifta dig inifrån med känslan, förgifta dig själv och allt runt om dig. Missnöje är inte din ”kompis” om man använder den passivt.

Du måste lära dig hantera missnöje och inrikta det åt rätt håll, ge det utlopp, se resurser i det och använd känslan till din fördel, förvandla den till din motivation, till lärdom, som ett exempel, som en möjlighet, som en insikt, som ett tecken på vad som är viktigt för dig.

Genom att skylla på andra berövar man sig själv på makt. Man kapar av den lilla chansen till förändringen direkt, man tar inget ansvar själv, man väljer offerrollen, väljer! Och sätter sig i ett passiv och ofta aggressiv position. Man låser sig bokstavligen.
Inget kan komma in eller ut och ingen ändring kommer ske tills DU tröttnar på att vara missnöjd och lär dig att ”kapa av” känslan. Det måste ske ovillkorligt så att säga, utan att något i dom yttre omständigheterna egentligen förändras, det måste komma inifrån, av egen vilja.
Den jobbiga delen för så många är att lära sig tacksamhet och börja utrycka den för sig själv och andra runt om. För många att vara missnöjd har blivit en vanesak och det kan känns tom naturligt för personen.

För sitt eget bästa lär dig att Växla från att vara Missnöjd till Tacksam, träna dig att skifta fokus och leta medvetet efter något du kan prisa, beundra, skratta åt, älska eller vara tacksam över.
Som med all träning måste du först börja med den, och det kommer kännas ”jobbigt” för en otränad hjärna att göra dessa mentala övningar, som ett gympass för en otränad kropp. 😉 Sedan se vad som händer….  

Bitnami